Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest la Ambulanța Mehedinți, după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID-19. Medicii cer să fie testați

Sunday, 29 March 2020, 09:19 Sursă: Realitatea.net

Sâmbătă seară, a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, un bărbat în vârstă de 50 de ani, este infectat cu virusul COVID-19.

Pacientul a venit în data de 26 martie, în stare gravă, și a fost internat la secția de terapie intensivă. Aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu pacientul.

Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății. Directorul de îngrijiri medicale, Elena Boloi, spune că personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de Coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă.

Pacientul a fost transferat aseară la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Citește continuarea pe realitateademehedinti.net.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: ACTUAL