Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Propunere ŞOC de modificare a Codului Rutier. NU MAI POT OBŢINE PERMIS aceste categorii

Thursday, 09 October 2014, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

De asemenea, nu vor mai avea dreptul să se prezinte la examenul pentru obţinerea permisului de conducere persoanele condamnate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi nici cei condamnaţi pentru infracţiuni de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcări unei reguli de circulaţie.

Modificările la Codul Rutier apar într-un proiect de lege iniţiat de 10 deputaţi şi senatori PSD şi UDMR. PROIECTUL poate fi văzut aici

În proiect se spune că nu se va putea înscrie la examenul de şoferi "persoana care nu a absolvit învăţământul primar şi învăţământul secundar inferior sau gimnazial".

În expunerea de motive se invocă numărul mare de accidente rutiere care au loc în România, comparativ cu restul ţărilor UE - 11,1 decese la mia de locuitori pe drumurile publice, comparativ cu 6,3 în Germania şi Danemarca sau 3 în Suedia.

"În ultima vreme în România, mulţi participanţi în trafic, analfabeţi, au obţinut permise de conducere... având ca urmare producerea unor accidente foarte grave din necunoaşterea legislaţiei", mai spun iniţiatorii proiectului.

În prezent, legea nu face referire, pentru obţinerea permisului de conducere, decât la vârsta de 18 ani şi la condiţiile de sănătate (şoferii să fie apţi din punct de vedere medical).


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL