Coronavirus - România: 1952 de cazuri confirmate

ȘOCANT. Un primar din Italia vrea autobuze separate pentru ROMI

Saturday, 25 October 2014, 23:58 Sursă: REALITATEA.NET

Edilul a propus ca o linie de autobuz să fie dedicată celor aproximativ 600 de romi care locuiesc într-o tabără de la periferia oraşului Borgaro Torinese, potrivit Digi24.ro. Mai mult, oamenilor li de interzice să urce în alte mijloace de transport în comun.

Primarul italian se apără în faţa acuzaţiilor de rasism şi spune că romi stabiliţi în zonă comit multe prea multe delicte chiar în mijoacele de transport în comun.

„O fetiță de 13 ani care a luat autobuzul pentru a se întorce de la şcoală, ca în fiecare zi, a stat aproape de doi băieţi nomazi, care au încercat mai întâi să-i fure jacheta, după care au încercat să-i fure telefonul. Pentru că nu au reuşit, cei doi au insultat-o şi au agresat-o", a declarat Claudio Gambino, primarul localității Borgaro Torinese.

Opinia publică din peninsulă s-a declarat Şocată de acestă propunere despre care spun că aminteşte de segregarea rasială din Africa de Sud. Primarul se apăra şi spune că vrea doar să îşi apere cetăţenii cinstiţi de furturi şi alte violenţe. Mai multe...


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL