Proprietarul unui important lanț de restaurante, reținut pentru șantaj

Thursday, 02 May 2019, 16:24, Sursă: REALITATEA.NET

Andrei Tranga, proprietarul „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, cel mai mare lanț de restaurante din Republica Moldova, a fost reţinut de procurorii moldoveni pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj cu scopul de a prelua afacerea unui cetățean al R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Adaugă părerea ta

Informaţia a fost confirmată pentru TV8 de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga. Acesta a precizat că Andrei Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Pe 26 aprilie, în ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a fost expediată o scrisoare anonimă.

Potrivit scrisorii, citate de Unimedia.info, Tranga ar fi încercat preluarea afacerii lui Viorel Varzari, întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”. Potrivit documentului citat, Andrei Tranga, Grigore Caramalac şi alţi doi cetăţeni, un italian şi un rus, ar fi implicaţi în schema de şantaj. Tot acolo este menţionat şi numele procurorului anticorupție Viorel Morari, care a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.