Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul inedit al unei artiste din România: cum arată LOGO-ul Bucureştiului şi al altor capitale

Sunday, 24 April 2016, 20:48 Sursă: REALITATEA.NET

În timp ce unele reprezentări grafice pentru numele diverselor oraşe au fost considerate inspirate de persoanele care au văzut proiectul româncei Raluca Popescu, postat pe site-ul Bored Panda, altele au considerat că ar fi fost loc de mai bine.

„Am început cu Bucureşti. Ce reprezintă cel mai bine oraşul în care locuiesc? Cum ar putea fi desenat?", s-a întrebat Raluca Popescu. În cazul capitalei bucureştene, Bucharest (Bucureşti – lb. engl), numele conţine, la nivel fonetic, cuvântul „car” (maşină –lb.engl.), care a fost inclus de artista grafică în logo-ul oraşului, scrie Adevărul.ro. 

Unii comentatori au sugerat ca variantă mai potrivită Bookarest (book – carte în lb. engl.), în timp ce alţii au fost de acord cu varianta originală, ţinând cont de faptul că Bucureştiul este sufocat de maşini.

Bratislava, capitala Slovaciei, a primit imaginea unui sutien – „bra” (lb. engl.), în timp ce Budapesta, capitala Ungariei, a căpătat statuia lui Buda, iar Berlin simbolul unui urs (bear - lb.engl.).

Islanda a fost „servită” cu un cornet de îngheţată potrivit cu vremea rece a ţării „ice” (gheaţă, îngheţată – lb. engl.), în timp ce în Moscow (Moscova – lb. engl.) s-a „infiltrat” o vacă (cow – lb. engl.).

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL