Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Programele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, revizuite. Ministerul Educației, DECIZIE majoră

Wednesday, 15 April 2020, 21:29 Sursă: Realitatea PLUS

Toate disciplinele de examen sunt vizate de această modificare, atât pentru clasele a 8-a, cât și pentru cele de a 12-a.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în exclusivitate la emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS, că anul școlar va fi încheiat și le-a cerut profesorilor să se mobilizeze, după vacanța școlară, pentru a preda online.

"Anul școlar va fi încheiat, adică elevii o să-și dea toate examenele care se dau la sfârșit de an, la fel și studenții își vor da toate examenele", a spus Ludovic Orban.

Referitor la perioada optimă pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță pentru toată lumea, peste 63% dintre părinți așteaptă decizia și recomandările autorităților. Cât despre recuperarea materiei, 53% dintre părinți își doresc ca anul școlar să fie încheiat cu notele deja existente, iar materia să fie recuperată la începutul anului următor. De cealaltă parte, 33% spun că ar fi de acord aibă loc cursuri pe perioada vacanței de vară.

În acest moment, specialiștii din Educație spun că există mai multe variante, însă nu se gândesc ca vacanța de vară să fie anulată. Și decizia ca elevii să susțină examenele în luna iunie a fost cea mai bună soluție găsită de Ministerul Educației. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL