Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prognoza meteo pentru IARNĂ. Când lovesc ninsorile abundente și gerul

Saturday, 09 November 2019, 08:55 Sursă: REALITATEA.NET

"În noiembrie, este posibil să se încheie cu temperaturi ușor peste normal și chiar primele zile ale lunii decembrie să arate așa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo", a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea "Săptămâna de vreme", Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

"Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis ca e undeva pe medie. Așa arată o iarnă normală în România", a explicat Florinela Georgescu.

Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei.

"Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem și temperaturi negative, în luna decembrie să apară și temperaturi sub -10 grade, apar și primele episoare de ger, și categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare", a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL