Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesoară bătută de elev cu o țeavă, umilită de familia copilului. Ce daune morale trebuie să primească

Monday, 06 July 2020, 07:46 Sursă: Realitatea.net

Dupã aproximativ 4 ani de procese, Judecãtoria Vaslui si-a spus ultimul cuvânt în dosarul deschis de cãtre o profesoarã din comuna Todiresti împotriva familiei unui elev care a lovit-o peste picioare cu o teavã. Instanta a decis ca familia elevului sã achite 11.000 de lei cadrului didactic, despãgubiri morale. Decizia nu este definitivã.

Imagine 

De asemenea, în fata judecãtorilor, victima a demonstrat cã a fost umilitã de cãtre familia elevului si a fost nevoitã sã plece de la scoala de la care preda, în alt judet. 

Povestea a început în 2016 când Anca Antip a fost atacatã în stradã de un elev de clasa a VI-a, la sfârsitul programului, în timp ce se îndrepta spre casã. Bãiatul, în vârstã de doar 12 ani, a lovit-o în repetate rânduri cu o teavã de pexal peste picioare si peste spate, nemultumit cã profesoara l-a notat cu 4,5 la tezã. Furia agresorului a fost atât de mare, încât acesta nu s-a oprit decât în momentul în care un pãrinte, venit sã îsi ia acasã fetita de la scoalã, a intervenit. 

Cosmin M. era cunoscut ca un elev problemã, care în ultimii ani a avut nota scãzutã la purtare, tocmai pentru cã obisnuia sã îsi jigneascã profesorii si sã îsi ameninte colegii. Anca Antip s-a declarat îngrozitã de ce i s-a întâmplat, scrie vremeanoua.ro. De asemenea, profesoara s-a temut pentru siguranta celorlalti copii, terorizati în permanentã de colegul lor, dar i-a fost fricã si de familia bãiatului. Revoltãtor este si faptul cã agresorul nu a regretat cele întâmplate. Chiar a doua zi dupã incident a jignit un alt profesor si a amenintat si agresat eleva care a fost martorã la bãtaia aplicatã profesoarei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL