Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profeția care dă fiori României: Suntem amenintați de renașterea strigoilor unui trecut întunecat

Monday, 22 December 2014, 12:59 Sursă: REALITATEA.NET

Daca lucrurile se vor deteriora economic mai mult in Europa, nu vor fi numai proteste de strada, greve. Poate fi pus in discutie procesul democratic. Romania depinde de ce se intampla in Europa si, daca nucleul dur al UE nu isi va reveni, va fi greu, avertizeaza fostul ministru al Finantelor Daniel Daianu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Daniel Daianu a facut o analiza a principalelor cauze care franeaza dezvoltarea Romaniei.

"Romania are nevoie de stabilirea clara a prioritatilor si de monitorizarea indeplinirii lor. Adesea, banii publici nu sunt folositi cum se cuvine nici cand nu sunt deturnate resurse. (...) Mi se pare incredibil cum Victor Ponta a avut 4 ministri ai Transporturilor si fiecare a venit cu noutati si inovatii, cu alte prioritati. Nu te poti juca cu autostrazile, cu alte componente ale infrastructurii de baza."

Daniel Daianu atrage atentia ca "trebuie operat pe cele doua laturi ale bugetului public: cheltuieli si venituri. Evaziunea fiscala, ca si economia subterana, sunt considerabile in Romania si pentru ca veniturile sunt mici in Romania, existand un cerc vicios. Tentatia de a fi pe langa lege e mare."


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL