Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul general interimar, anunț important despre dosarul 10 august

Thursday, 02 May 2019, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

„În prima zi ca procuror general interimar, mă voi pune la curent cu principalele probleme care există în activitatea de urmărire penală. Voi avea întâlniri cu şefii principalelor structuri de parchet care au atribuţii în domeniul urmăririi penale, iar primii pe care îi voi chema la mine vor fi cei din Secţia parchetelor militare, conducerea Secţiei parchetelor militare, iar cu aceştia, discuţia se va axa pe două teme importante. Prima şi cea mai importantă: stadiul cercetărilor în dosarul „10 august”, dosarul violenţelor din 10 august. Şi a doua temă: modul în care a fost soluţionat dosarul Revoluţiei.”, a declarat Bogdan Licu.

Licu a mai spus că va verifica tot joi dacă la nivelul Ministerului Public, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a făcut o analiză asupra impactului modificărilor legislative în domeniul legislaţiei penale adoptate pe 24 aprilie de către Parlament.

Consiliul Magistraturii l-a delegat pe adjunctul Bogdan Licu la conducere, însă, potrivit unor surse, unii procurori spun că CSM nu avea bază legală pentru desemnare. Aceștia invocă regulamentul intern al Parchetului, potrivit căruia prim-adjunctul Laura Oprean ar fi trebuit să preia funcția. Licu susține însă că acest regulament nu a fost actualizat după modificările legislative.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL