Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii vor prelungi din oficiu dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere

Friday, 27 March 2020, 11:36 Sursă: Realitatea.NET

"La nivelul parchetelor, în cauzele în care, anterior instituirii stării de urgenţă, prin ordonanţă a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire. Din oficiu, procurorii vor emite ordonanţe de prelungire a acelor dovezi, pentru care anterior a fost dispusă o ordonanţă", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Ordonanţele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unităţile de poliţie competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situaţie excepţională.

Ministerul Public precizează că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Român, informează agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: ACTUAL