Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul român confirmat NU mai are coronavirus. Ultimul test a ieșit NEGATIV

Friday, 28 February 2020, 18:00 Sursă: realitatea.net

 

Coronavirus în România. Bărbatul din comuna Prigoria, județul Gorj, primul român de pe teritoriul țării tarii depistat pozitiv cu coronavirus miercuri (26 februarie - n.red.) nu mai are virusul în organism. Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Sănătății. 

Coronavirus în România. Institutul Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș" a informat Ministerul Sănătății că pacientul din judetul Gorj a fost retestat in cursul zilei de astazi (vineri, 28 februarie - n.red.), testele având rezultat negativ.

„Reprezentanții institutului au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină”, se mai spune în comunicatul Ministerului.

Repetarea testului în cazul pacientului gorjean se va face luni, 2 martie. Anunțul a fost făcut de Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, vineri seară, la Realitatea PLUS

Coronavirus în România. Vineri, 28 februarie, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19.

Coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă, a anunțat Ministerul Sănătății.

Două cazuri noi de coronavirus, în România

Un al doilea caz este bărbatul din Maramureș are 45 de ani. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al treilea caz identificat vineri, 28 februarie, este o femeie de 38 de ani din Timișoara. Aceasta a mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi (vineri, 28 februarie - n.red.), testul său a fost confirmat pozitiv.

Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj. Au început anchetele epidemiologice.

Coronavirus în România. În acest moment (vineri, 28 februarie - n.red.), în România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

Coronavirus în România. Vineri, 28 februarie, la ora 16.00, 47 de persoane se aflau în carantină, iar 8.356 de persoane erau monitorizate la domiciliu.

„Diferența de cifre față de datele transmise la ora 10.00 provine din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei”, a precizat Minsiterul Sănătății.

Coronavirus în România. Primul caz a fost confirmat miercuri, 26 februarie, de autorități, la un bărbat din județul Gorj, care ar fi fost în contact cu un italian din Rimini de 71 de ani care a fost depistat pozitiv. 

„În urma testarii făcute persoanelor din jud. Gorj, avem primul caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul României. Starea bărbatului e bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zona şi probabil vor mai fi", a declarat, în conferința de presă de miercuri seara, 26 februarie, ministrul Sănătăţii.

Coronavirus în România. Miercuri, pe 26 februarie, Ministerul Sănătății a emis  Ordinul ministrului Sănătății pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. 

La aproape o zi de la anunțul autorităților privind primul caz confirmat cu coronavirus, peste 5.000 de oameni erau izolați la domiciliu, iar peste 90 în carantină

Coronavirus în România. Joi, 27 februarie, un număr de 99 de persoane se aflau în carantină, iar 5.667 persoane erau monitorizate la domiciliu, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

La Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș erau, joi, în lucru un număr de 17 probe biologice.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL