Mazăre nu a scăpat de arestul preventiv în dosarul ,,Polaris''(Video)

Tuesday, 04 June 2019, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Radu Mazăre a fost adus din nou, cu duba, la Instanța Supremă. Îmbrăcat intr-un sacou cu dungi, fostul edil a vorbit pentru prima dată cu judecătorii, pe care a încercat să îi convingă să îi revoce arestul preventiv din dosarul Polaris. Fără succes, însă. Oricum, procedura este una formală, pentru că fostul edil are o condamnare definitivă în alt dosar. 

 

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Polaris în decembrie 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 şi a anunţat că cere azil politic în Madagascar.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, precum şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

DNA mai spune că, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. Fostul primar al Constanței a mai fost condamnat, în februarie anul acesta, la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul plajelor retrocedate.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri