Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul din Videle, suspendat după ce a refuzat bannerele Vioricăi

Tuesday, 17 September 2019, 00:10 Sursă: REALITATEA.NET

Un ordin al prefectului județului Teleorman, Florin Dumitrescu, arată faptul că, începând cu data de 13 septembrie, mandatul de primar ales pe listele PSD al orașului Videle deținut de Nicolae Bădănoiu încetează înainte de termen, relatează realitateadeteleorman.ro.

Totul s-a întâmplat la numai o zi după ce primarul din Videle a solicitat PSD Teleorman documente care să permită emiterea avizului de legalitate pentru montarea bannerelor electorale pentru promovarea Vioricăi Dăncilă drept candidat în alagerile prezidențiale din acest an.

Într-o notă internă ce a circulat astăzi în primăria Videle se specifică în clar faptul că interimatul va fi asigurat de un anume Șerban Nicu Silvică, actual viceprimar al orașului.

„Având în vedere Ordinul Prefectului Județului Teleorman privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al domnului Nicolae Bădănoiu. până la alegerea noului primar, atribuțiile primarului vor fi exercitate de drept de către viceprimarul Videle, domnul Șerban Nicu Silvică“, se arată în nota internă care a circulat astăzi în Primăria Videle.

Nicolae Bădănoiu spune, însă, că lucrurile nu vor rămâne așa și că a apelat deja la sprijinul unui avocat pentru a acționa în instanță instituțiile responsabile de suspendarea sa abuzivă din funcție.

 

Dăncilă montează bannere ilegal și la ea acasă

Primarul PSD Nicolae Bădănoiu a trimis pe 12 septembrie o adresă celor din PSD Teleorman, prin care le aducea la cunoștință că pentru montarea bannerelor e necesar un aviz de publicitate temporară în condițiile legii. O lege pe care PSD Teleorman a omis-o cu totul.

S-au dispus verificări prin poliție și s-a constatat că în noaptea de 12 spre 13 septembrie, pe raza orașului Videle au fost montate bannere publicitare pentru candidatul PSD la prezidențiale. După verificări s-a constatat că nu există documentele cu pricina.

Prin urmare, primarul din Videle a cerut urgent demontarea bannerelor cu Viorica Dăncilă din oraș.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL