Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul din Năvodari, condamnat definitiv la un an şi jumătate de închisoare cu executare

Friday, 19 February 2016, 18:07 Sursă: REALITATEA.NET

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Constanţa în aprilie 2014, care îl condamnase pe edilul din Năvodari la trei ani şi şase luni de închisoare şi, rejudecând, au dispus reducerea cuantumului pedepsei aplicate lui Nicolae Matei pentru comiterea infracţiunii de dare de mită la un an şi 6 luni de închisoare, cu executare.

În cazul celui de-al doilea inculpat din dosar, Nicolae Vâlcu, Curtea de Apel a menţinut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare şi a stabilit un termen de încercare de trei ani, termen compus din durata pedepsei la care se adaugă un interval de doi ani.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă, relatează Mediafax.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere(denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

"Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase", potrivit DNA.

Nicolae Matei este primar al oraşului Năvodari din anul 2008.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL