Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima rundă de consultări pe impozitarea PENSIILOR SPECIALE. Ce planuri au partidele

Thursday, 28 May 2020, 10:29 Sursă: Realitatea.NET

După ce CCR a declarat neconstituțională eliminarea totală singura soluţie pare cea a impozitării. Cu două rânduri de alegeri pe agenda anului, partidele se întrec în proiecte pentru a rezolva problema pensiilor uriașe. Acum, se caută o variantă care să treacă testul de constituționalitate. Impozitarea pensiilor speciale cu 90% este dorită de PSD, PNL, UDMR și USR.

Liberalii nu sunt însă de acord cu impozitarea pensiilor speciale ale polițiștilor și militarilor. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a vorbit inclusiv despre varianta unei ordonanţe de urgenţă.

ProRomânia vine cu o soluție radicală. Impozitarea pensiilor ce depășesc un anumit plafon, inclusiv a celor bazate pe contributivitate. Victor Ponta susține că ar fi singura formulă ca legea să nu pice la Curtea Constituțională. În prezent, cea mai mare pensie specială e de 77.000 de lei. Pentru aceste pensii statul plăteşte 9 miliarde de lei. Aproape 90 la sută din sumă se duce pentru plata pensiilor militarilor și polițiștilor, peste 8 miliarde. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL