Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Argentinei și câțiva miniștri, în izolare după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus

Thursday, 12 November 2020, 02:29 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu


Președintele Alberto Fernandez are un prim rezultat negativ la testul COVID-19, dar a transmis că va rămâne în izolare, potrivit Reuters

Miniștrii de interne și externe, ca și cel al femeilor, genurilor și diversității au intrat și ei in izolare în așteptarea rezultatelor testului pentru SARS-CoV-2. 

Persoana cu care aceștia au intrat în contact este secretarul pentru afaceri strategice al Președinției, Gustavo Beliz, care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Argentina este printre țările cele mai afectate de epidemia de COVID-19. În timp ce la sfârșitul lunii august ajunsese la 392.009 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, acum a depășit deja 1,273 de milioane de cazuri de la începutul epidemiei. Au murit  34.531 de persoane până acum, în timp ce la sfârșitul lunii august erau raportate 8.271 de decese. În ultima săptămână, numărul zilnic de cazuri în Argentina este în jurul cifrei de 8.000-10.000, potrivit datelor centralizate de Worldometers.

Rata zilnică de infecție în Argentina a început să scadă ușor în ultimele săptămâni, un posibil semn al depășirii vârfului epidemiei, relatează Reuters.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL