Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul nu l-a demis pe şeful Poliţiei Române: "E o notă bună că faptaşul a fost prins în 2 zile"

Tuesday, 09 January 2018, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

Mihai Tudose a făcut anunţul chiar când a început şedinţa de Guvern.

"Am avut o discuție cu domnul Bogdan Despescu, am înțeles pe surse că noua propunere a refuzat funcția și i-am dat termen o săptămână domnului Despescu să-mi prezinte un raport complet al modului în care s-a acționat în această situație.(...) Este o notă bună faptul că faptașul a fost prins în două zile. De ce nu și-au făcut unii datoria înainte, asta e altă problemă", a spus Tudose, în deschiderea şedinţei.

Încă de marţi, Mihai Tudose a vrut să aibă, înainte de a lua orice decizie, o discuţie față în față cu Bogdan Despescu, șeful Poliției Române. 

Pe de altă parte, rămâne cineva fără funcţie. Marţi, Despescu l-a demis pe şeful poliţistului pedofil, comisarul șef Vornicu Emanuel Rene:

"Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:

1.Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, sef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt;

2.Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;

3.Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

Precizăm că, verificările sunt in desfășurare, pentru a se clarifica întreaga situație de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie, era şoferul comisarului Rene Emanuel Vornicu

Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie, era şoferul comisarului Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră, din cadrul BPR. În trecut, Eugen Stan a fost agent de Poliţie Comunitară, a lucrat la jandarmi, iar din august 2010 ocupa funcţia de agent în cadrul BPR, unde câştiga 3.500 de lei pe lună.

Suspectul locuia într-un apartament din Măgurele, judeţul Ilfov, împreună cu concubina sa, de profesie asistentă medicală. Este divorţat şi are doi copii.

Polițistul acuzat de pedofilie va fi propus astăzi pentru arestare preventivă

Prima reacție publică a ministrului Carmen Dan în cazul polițistului suspectat de pedofilie a venit marţi dimineaţă. Aceasta a dat un nou ultimatum șefilor polițistului care a agresat sexual doi copii. "Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate, probabil că au apreciat că nu există responsabilitate", le-a transmis ministrul acestora. 

Carmen Dan, prima reacţie publică despre cazul poliţistului pedofil

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL