Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului despre restricționarea circulației noaptea, la nivel național

Saturday, 24 October 2020, 17:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Timișoara, că sunt în lucru evaluări pentru o eventuală decizie  privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de COVID-19.

 „Evaluăm o eventuală decizie privind restricționarea liberei circulații pe timp de noapte. (...) Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare", a spus Orban, la Timișoara, citat de Agerpres.

​Premierul a vorbit și despre aplicarea unei astfel de măsuri în mai multe orașe, localități care au depășit pragul de 3 cazuri confirmate cu COVID-19 la 100.000 de locuitori 

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare", a răspuns Orban, la Timișoara, întrebărilor jurnaliștilor.

Anunțul premierului vine după ce în ultima săptămână tendința de creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din țara noastră se menține la un nivel alarmant. În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.761 de noi cazuri la 33.843 de teste și 73 de decese. În București s-au înregistrat până sâmbătă 708 cazuri în ultimele 24 de ore și un indice de infectare de 3,35 la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă. Capitala este urmată de Cluj, care a raportat 340 de noi cazuri, Timiș - 296 și Iași - 266. 

Situația infectărilor cu noul coronavirus din TOATE județele AICI

Până sâmbătă, de la începutul epidemiei de coronavirus în România s-au infectat  205.793 de persoane, dintre care 6.318 au pierdut, din păcate, lupta cu virusul. În același timp, 147.932 de români au fost declarați vindecați după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele opt luni de la izbucnirea epidemiei.

Citește și Bilanț coronavirus 24 octombrie. Noi date oficiale anunțate de autorități: 4.761 de cazuri noi și 73 de decese. Situație critică la ATI

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL