Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Dacian Cioloş, în vizită la Bruxelles. Ce teme discută luni cu Jean-Claude Juncker

Sunday, 14 February 2016, 23:29 Sursă: REALITATEA.NET

Dacian Cioloş şi Jean-Claude Juncker vor discuta despre migrație, aderarea la spațiul Schengen și raportul MCV pe justiţie.

Vizita primului-ministru la Bruxelles va debuta cu o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care va fi urmată de un dejun de lucru cu președintele PPE, Joseph Daul.

La ora 17:00, Dacian Ciolos se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali având programate declarații de presă comune.

Ulterior, primul-ministru va avea o întrevedere cu comisarul european responsabil cu politică de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, apoi cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul și resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la reprezenţa permanentă a României, șeful Executivului se va întâlni cu funcționari români care ocupă funcții de conducere în instituții europene, informează Mediafax.

Dacian Cioloş va discută cu oficialii europeni prioritățile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România își propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european.

"Discuțiile vor viza, de asemenea, fenomenul migrației, Uniunea Energiei și securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare evidențiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum și perspectivele țării noastre de aderare la Spațiul Schengen", a anunțat Guvernul.

Din delegație fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comanescu, și șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache.

Marți, Ciolos va discuta cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu liderii grupurilor PPE și S&D, apoi cu trei vicepreședinți ai Comisiei Europene.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL