Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PREMIERĂ: O româncă - prima femeie pilot-comandat pe o aeronavă dintr-un grup strategic NATO

Friday, 26 June 2020, 16:19 Sursă: Realitatea.net

La numai 24 de ani, lt.cdor Simona Măierean a scris istorie în Forțele Aeriene Române, fiind prima femeie-pilot de supersonic din România. Zece ani mai târziu, ea a devinit copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria, transmit Forțele Aeriene Române.

„În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și după un zbor de aproximativ 40 de ore, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud”, anunță instituția.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile”, a spus locotenent-comandorul Simona Măierean.
 
Locotenent-comandorul Simona Măierean este pilot în cadrul grupului multinațional de piloți care operează aeronavele tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability - SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria.
 
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL