Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră în România! Un proaspăt primar din Moldova face un referendum pentru măsuri anti-COVID-19

Friday, 13 November 2020, 16:35 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Primarul oraşului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, a anunțat vineri, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că va convoca un referendum pentru impunerea unor măsuri anti-Covid şi pentru modernizare.

Referendumul local este o premieră pentru Bacău. Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunţat că, vineri, Consiliul Local Bacău a validat propunerea fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când cetăţenii sunt consultaţi în mod direct despre implementarea unor măsuri şi proiecte cu impact asupra comunităţii.

Referendumul va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare şi va conţine trei întrebări.

„Prima este legată de folosirea unor fonduri de la bugetul local pentru ca executivul să ia măsuri suplimentare, dar fără coerciție, pentru respectarea regulilor privind combaterea pandemiei. Acestea au drept scop scăderea numărului de infectări pe raza municipiului Bacău, în vederea redeschiderii activităților economice, educaționale și culturale. 

A doua întrebare este legată de necesitatea sistematizării cartierelor Bacăului. Este vorba despre eliberarea domeniul public de constructii cum sunt garajele din beton si crearea de noi parcari, spații verzi și locuri de joacă pentru copii. 

A treia întrebare se referă la oportunitatea alocării de fonduri în vederea finalizării Spitalului Municipal și a fost propusă de colegii din PNL”, a anunțat Viziteu pe Facebook. 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL