Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prejudiciu imens în dosarul lui Horia Georgescu. A crescut la 85 de milioane de euro

Wednesday, 01 April 2015, 14:15 Sursă: REALITATEA.NET

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis pe 18 martie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al ANI Horia Georgescu, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP. 

Horia Georgescu s-a predat miercuri dimineața la arestul Poliției Capitalei. Șeful ANI, Horia Georgescu, este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro.

El a fost reținut luni de DNA, pentru 24 de ore, iar marți a anunțat că a demisionat de la șefia ANI. Potrivit DNA, în ianuarie 2015, Guvernul României — Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptul că, în perioada 2008 — 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii 247/ 2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

 
Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL