Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prefectul Capitalei, anunț despre închiderea parcurilor pe timpul nopții

Monday, 02 November 2020, 13:06 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Urmează să facem această solicitare (de închidre a parcurilor noaptea - n.red.). Din punctul meu de vedere, după discuții cu cei de la Ordine publica, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și au loc petreceri cu nerespectarea celor mai elementare masuri de protecție sanitară”, a declarat prefectul Capitalei.

Decizia a fost luată luni de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Traian Berbeceanu a explicat în declarația de presă de după ședință că s-a discutat această chestiune, dar CSMBU nu poate lua o astfel de decizie.

„Pe ordinea de zi a comitetului a fost luată în discuţie această măsură, însă nu poate Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să adopte o astfel de măsură, fiind vorba de prezumtive limitări de drepturi şi libertăţi, fapt pentru care s-a decis să sesizăm cu această problemă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, dacă apreciază necesar ca la un anumit grad de infectare, nu doar pentru Bucureşti, la nivel naţional, să fie luată şi o astfel de măsură, va fi reglementată prin Hotărâre de Guvern”, a mai declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Citește și Oficialii din Capitală au decis SCENARIUL de funcționare a școlilor. Prefectul Bucureștiului, anunț despre toate măsurile - DOCUMENT

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL