Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prețurile petrolului explodează. Urmează noi scumpiri la pompă

Thursday, 17 May 2018, 15:46 Sursă: REALITATEA.NET

Contractele futures ale petrolului Brent au depăşit joi 80 de dolari pe baril, pentru prima dată din 2014, pe fondul tensiunilor din Iran, relatează ZF, care citează BBC. 

Perspectiva unei scăderi puternice a exporturilor de petrol iraniene în lunile următoare, din cauza sancţiunilor din SUA reînnoite ca urmare a deciziei preşedintelui Donald Trump de a se retrage de la un acord nuclear cu Teheran, a ridicat preţurile petrolului în ultimele săptămâni.

În România, pericolul scumpirii carburanţilor, pe fondul creşterii cotaţiilor internaţionale la petrol, este semnalat inclusiv de Banca Naţională. „Principalele influenţe (n.n.- în sensul creşterii inflaţiei) provin din majorările semnificative din ultimele luni ale preţurilor energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi din accelerarea creşterii preţului combustibililor, în condiţiile ascensiunii cotaţiilor petrolului şi ale reintroducerii supraaccizei la carburanţi”, se arată în Minuta şedinţei de politică monetară a CA al BNR din 7 mai.

Detalii pe ZF


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL