Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prăbușirea avionului Air Algerie: Înregistrarea conversațiilor dintre piloți

Thursday, 07 August 2014, 17:52 Sursă: REALITATEA.NET

El a menționat în fața presei că banda magnetică extrasă din cutia neagră este puțin deteriorată, însă a precizat că nu acesta este motivul pentru care nu poate folosită, amintind că au mai existat situații asemănătoare în istoria catastrofelor aeriene când astfel de înregistrări nu au putut fi exploatate deși starea benzii ar fi trebuit să nu împiedice acest lucru.

Pe de altă parte, președintele comisiei de anchetă constituite în Mali a declarat că la jumătatea lunii septembrie va fi prezentat primul raport de etapă asupra accidentului.

Cât despre posibilele cauze ale prăbușirii avionului, responsabilul francez a spus că din datele disponibile până în acest moment rezultă că aparatul nu s-a dezintegrat în zbor, dar nu pot fi excluse ipotezele ca el să fi fost avariat în timpul zborului sau să fi fost ținta unei acțiuni deliberate.

Avionul, de tipul McDonnell Douglas MD-83, ce fusese închiriat de compania Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, efectua un zbor între Ouagadougou și Alger și s-a prăbușit pe teritoriul statului Mali, aproape de frontiera cu Bourkina Faso, toate cele 116 persoane aflate la bord, dintre care 54 aveau cetățenie franceză, pierzându-și viața.

Autoritățile din țările implicate în investigație au oferit de atunci foarte puține informații. Cu o săptămână în urmă, șeful celulei de criză înființate în Burkina Faso a declarat că avionul a pierdut rapid altitudine după ce a pătruns într-o furtună, izbind solul la numai câteva minute după ce a intrat în picaj de la altitudinea de zece mii de metri.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL