Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea tinerelor care visează să devină stewardese. Din culisele unui interviu cu arabii

Monday, 27 October 2014, 13:30 Sursă: REALITATEA.NET

Faptul că ai fi mereu la dispoziția companiei de zbor, căreia trebuie să-i declari fidelitatea pentru cel puțin doi sau trei ani, dar și riscul la care te supui de fiecare dată când te urci la bordul unui avion, se compensează cu vârf și îndesat cu privilegiul de-a călători gratis pe tot globul și a vedea locuri la care alții nici nu îndrăznesc să viseze. La asta, se adaugă bineînțeles și promisiunea unui venit de peste 2.000 de dolari pe lună, care poate ajunge uneori chiar și la 2.800 de dolari, în funcție de orele de zbor efectuate de stewardese.

Cel puțin asta reiese din mărturisirile mai multor tinere care le-au povestit reporterilor Vocea Transilvaniei care sunt motivele pentru care tânjesc după un asemenea loc de muncă și care au fost probele prin care au trecut atunci când au participat la preselecțiile companiilor de zbor arabe.

Pentru că au vrut să-și păstreze identitatea secretă, ca să nu-și compromită postul de însoțitoare de zbor sau stewardesă, cum preferă să spună majoritatea, am decis ca în cele ce urmează să folosim alte nume în locul celor reale. Astfel, mărturisirile de mai jos aparțin Violetei (23 de ani), Siminei (28 de ani) și Dorinei (25 de ani).

PASUL numărul 1: Cum am trecut de Open Day (n.r. Preselecții deschise)

Violeta este din Cluj și este absolventă de Drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Ea simte că avocatura nu-i va aduce aceeași satisfacție sufletească sau financiară ca și cea pe care i-o va aduce sigur jobul de stewardesă. Este șatenă, cu părul lung, dar prins la spate, are ochii căprui și o privire pătrunzătoare. Zâmbește mereu și deși nu pare, este extrem de dezinvoltă.

Articolul integral pe Voceatransilvaniei.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL