Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Postul Paştelui începe astăzi. Ce nu trebuie să faci în această perioadă

Monday, 11 March 2019, 09:04 Sursă: REALITATEA.NET

Postul Paștelui 2019. Anul acesta, Postul Paștelui începe pe 11 martie și se termină pe 27 aprilie. Paștele ortodox va fi sarbatorit de credinciosi pe data de 28 aprilie.

Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Postul Paștelui 2019. Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să între în biserică. Totuși, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Legătura neştiută dintre POST şi CANCER. Ce se întâmplă cu persoanele care ţin post

Ținând seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămâna, scrie gds.ro.

Postul Paștelui 2019. În Postul Mare creştinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animală. Mai mult, aceştia trebuie să se înalte sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.

Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios şi moral. Mai mult, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.

Când pică Paştele în 2019?


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL