Porţi BALERINI sau PANTOFI CU TOC? Iată ce rişti să păţeşti

Thursday, 27 March 2014, 22:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Această boală este cauzată de “stres” asupra cartilagiilor, de anumite lovituri suferite sau de simpla uzură a articulaţiilor, scrie doctorulzilei.ro.

Se înscriu în categoria încălţămintei periculoase pantofii cu toc prea înalt sau prea subţire, balerinii şi pantofii sport care nu stau bine pe picior. Pantofii sport nu ar trebui purtaţi decât atunci când facem sport pentru că favorizează micozele.

Tocurile înalte modifică postura, pun presiune asupra piciorului, a genunchiului şi a articulaţiilor, sporind astfel riscul de osteoartrită. Cu cât tocurile sunt mai înalte, cu atât glezna este forţată mai mult şi creşte riscul de luxaţii sau fisuri osoase. Recuperarea medicală este, în acest caz, îndelungată.

Situaţia este mai gravă în cazul pantofilor cu tocuri înalte şi subţiri sau “stiletto”, care sunt foarte periculoşi pentru cele care îi poartă. În aceste cazuri, greutatea corpului are un singur punct de sprijin, şi acela foarte firav.

“Fiind foarte instabili, riscul de luxaţii sau de uzură a articulaţiilor creşte”, atrage atenţia dr. Hillary Brenner, preşedintele Asociaţiei Medicilor Podologi din SUA.

Balerinii, nefiind înclinaţi, nu oferă niciun fel de suport tălpii, ceea ce forţează nu doar glezna, ci şi genunchii, şoldurile şi spatele. În timp, încălţămintea plată purtată regulat poate duce la apariţia fasciei plantare.

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE