Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poporul în care bărbaţii nu au niciun drept, iar femeile decid totul

Friday, 19 August 2016, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

Tuareg este unul dintre cele mai aparte popoare din lume. Reprezentanții acestui popor au un cu totul alt stil de viață: aici, reprezentantele sexului frumos se bucură de drepturi depline în societate, iar bărbații sunt nevoiți să stea cu capul jos și să se mulțumească doar cu ceea ce le este permis.

Atunci când ating vârsta majoratului, tinerii primesc de la tații lor un cuțit și un voal în spatele căruia își vor ascunde chipul toată viața, și îl pot scoate doar în prezența soției sau amantei.

Femeile însă au parte de o altfel de viață socială: ele nu doar că nu își acoperă fața, dar pot avea un număr nelimitat de amanți și legături sexuale până când se vor căsători. Dar, și atunci secretul vieții personale va fi păstrat cu sfințenie. Asta înseamnă că un bărbat poate să intre în casa femeii sau să iasă de acolo doar la răsărit sau la apus, potrivit Calatorul.net, citat de ea.md.

Femeiele tuareg sunt cele care fac averea, ele sunt proprietarele locuințelor, iar în caz de divorț, averea este împărțită la discreția lor. Deseori cămilele sunt singurul lucru care le revine bărbaților după divorț. În mod tradițional, copiii rămân cu mama.

În general, drepturile și libertățile acestor femei, pot fi motiv de invidie pentru femeile din Europa.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL