Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pompier imobilizat cu electroșocuri după ce și-a agresat și sechestrat soția însărcinată

Wednesday, 14 October 2020, 07:07 Sursă: Realitatea.net

Caz şocant petrecut într-o familie din Botoşani. Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani este în prezent anchetat de Parchetul Militar după ce a făcut un scandal monstru, iar soţia lui a fost scoasă din casă după o intervenţie în forţă a poliţiştilor.

Din cele povestite de femeia în vârstă de 38 de ani, calvarul a început în urmă cu mai mult timp. Recent, însă, s-a petrecut un episod de o violenţă greu de imaginat. Femeia a fost agresată în propria locuinţă de către soţul său, care, din motive inexplicabile, a început să o lovească. Deşi este gravidă în ultimul trimestru de sarcină, femeia a reclamat că fost lovită, muşcată de o ureche şi, potrivit declaraţiilor ulterioare ale acesteia, ar fi fost supusă unor raporturi sexuale forţate.

Scenele de coşmar au avut loc în timp ce în apartament se aflau şi cei trei copii ai familiei. Micuţii cu vârste de 3, 4 şi 7 ani au fost alertaţi de ţipetele mamei din camera vecină. Speriaţi, aceştia au intervenit pentru a-şi opri tatăl. Reuşind să scape din mâinile soţului, femeia a apucat să sune la 112 pentru a cere ajutorul oamenilor legii.

Ulterior, însă, bărbatul a imobilizat-o şi a blocat uşa apartamentului. Când au ajuns la adresă, poliţiştii şi jandarmii au fost întâmpinaţi de refuzul bărbatului de a le deschide, scrie monitorulbt.ro.

Cum din interiorul apartamentului se auzeau strigăte de ajutor, iar cei trei copii plângeau, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de serviciu ai agresorului. Astfel, un echipaj de descarcerare s-a deplasat, în toiul nopţii, la adresa acestuia şi a spart uşa pentru a permite accesul poliţiştilor şi jandarmilor în interior.

Aflat în apartament, subofiţerul ISU a întrerupt curentul electric din casă, pentru a îngreuna intervenţia poliţiştilor. Acesta o ţinea pe femeie lângă el, cu un cuţit aproape de gât şi ameninţa că îi va face rău. Intrate în casă, echipele de intervenţie erau sub presiunea de a interveni rapid şi de a evita rănirea femeii, ameninţată de propriul soţ. Oamenii legii au reuşit să îi distragă atenţia bărbatului suficient de mult pentru a-l putea imobiliza.

După o intervenţie ca în filme, poliţiştii au reuşit să îl pună la podea pe agresor, fără a răni femeia. „În interiorul locuinţei, a fost identificat un bărbat de 38 de ani, care exercita acte de violenţă şi ameninţări faţă de soţia sa. Poliţiştii au intervenit folosind bastonul cu electroşocuri pentru imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Intervenţia a fost una promptă, efectuându-se cu respectarea procedurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL