PNL acuză Guvernul că pregăteşte naţionalizarea pensiilor private. Teodorovici: Nimic adevărat!

Thursday, 23 May 2019, 17:02, Sursă: REALITATEA.NET

PNL acuză Guvernul că se pregăteşte să facă primul pas pentru naţionalizarea fondulrilor private de pensii. Senatorul liberal Florin Câţu susţine că acest lucru se va face printr-o ordonanţă de urgenţă aflată în dezbaterea Consiuliului Economic si Social. În replică, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a afirmat că proiectu este real, însă înterpretarea este fantezistă.

Adaugă părerea ta

Potrivit senatorului liberal, modificare prin care se urmăreşte preluarea fondurilor private de pensii este cea care prevede că Fondul de Garantare poate sa fie si “administrator special"

"Acum est clar de ce a “prelungit” perioada până la care administratorii privaţi de pensii trebuie să aduca in plus la capitalul social 800 de milioane de euro.

Trebuia să apară întâi “administratorul special” în această formă.

Aceasta ordonanta apare dupa ce administratorii privati de pensii au anuntat acum o saptamana ca se vor retrage din Romania daca guvernul nu renunta la ABERATIA cu capitalul social.

Această ordonanţă este dovada că PSD a premeditat eliminarea adminitratorior privaţi din piaţă", a scris Cîţu. 

În replică, Eugen Todorovici a afirmat că propunerea nu este a guvernului, ci a venit de la ASF, dar a fost aprobată de executiv și "nu înseamnă că cineva naționalizează ceva. Absolut deloc".