Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Denunţ pe numele lui Tăriceanu, după ce a "ocolit" coada de la DRPCIV pentru a-şi reînnoi permisul

Friday, 12 August 2016, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Realitatea TV, autoarea denunţului este avocata Elenina Nicuţ, care joi se afla la coadă la DRPCIV.

"Eu m-am gândit Art. 13 din Legea 78/2000 privind folosirea influenţei sau a autorităţii de către un de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Acum urmează ca pe baza cercetărilor, organul de cercetare penală să vadă dacă e intemeiat acest denunţ sau, eventual, să procedeze la o schimbare a încadrării în funcţie de ce elemente vor găsi", a precizat Nicuţ, la Realitatea TV.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a mers, joi dimineaţă, să îşi reînnoiască permisul de conducere, însă nu a rămas la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară. 

Acolo, Tăriceanu a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces, a relatat News.ro.

Solicitat de News.ro să comenteze această situaţie, comisarul-şef Florin Rădulescu, şeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal".

Tăriceanu şi-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane

În martie 2008, a izbucnit un scandal după ce un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tăriceanu pentru a-i face poza pentru cartea de identitate soţiei sale de la acea vreme, Ioana Tăriceanu. La acel moment ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tăriceanu, care a susţinut că demersul este legal.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL