Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă

Monday, 09 September 2019, 15:22 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele PPMT a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că plângerea penală va fi înaintată către procurorul general pentru o eventuală infracţiune care ar fi fost comisă de Guvernul condus de Viorica Dăncilă, prin acceptarea de imigranţi din zona Africii.

"Este vorba de articolul 3, punctul 4 din Constituţie, care interzice colonizarea sau mutarea unei populaţii străine pe teritoriul ţării. Acest lucru îl invocăm după afirmaţiile şi declaraţiile repetate pe care le-am avut în ultima perioadă de la Guvernul din Bucureşti legat de problema migraţiilor din regiunea mediteraneană, ultimul caz îl avem din luna august, când ne-am asumat responsabilitatea de a primi 17 persoane din imigranţii care provin din zona subsahariană a Africii", a spus preşedintele PPMT, potrivit agerpres.ro.

Liderul PPMT este de părere că acceptarea de imigranţi ar fi o infracţiune.

"Noi considerăm că afirmaţiile legate de mutarea unui grup de populaţie străină în România reprezintă o infracţiune, se încalcă Constituţia şi astfel nu este de acceptat. Suntem curioşi dacă şi procurorul general consideră la fel, dacă acest lucru înseamnă încălcarea Constituţiei", a mai spus Csomortanyi Istvan.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL