Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Produsul Intern Brut pe trimestrul 2, prăbușire istorică. MINUS 12,3% față de primul trimestru

Friday, 14 August 2020, 08:59 Sursă: Realitatea.net

Autor: Emanuel Focsan

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II 2020, o scădere cu 10,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier;


• In semestrul I 2020, Produsul intern brut a scăzut, comparativ cu semestrul I
2019, cu 4,7%, pe seria brută şi cu 3,9% pe seria ajustată sezonier.

• Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul II 2020, fiind revizuită faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 177 din 7 iulie 2020.

• Estimările “semnal” precum şi cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi sau concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a diminua, cât mai mult posibil, efectele acestor cauze asupra calităţii indicatorilor produşi.

Conform practicii curente, datele publicate astăzi (vineri - N.R.) vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei.

Toate detaliile privind evoluția PIB le găsiți pe Realitatea Financiară.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL