Emanuel Focșan este redactor la Realitatea.net si editor la Realitateafinaciara.net. Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, a lucrat în radio, presă scrisă și televiziune. Are o afinitate pentru domeniile socio-economic și analize. Are studii economice, în domeniul istoriei și jurnalismului.

Articolele autorului Emanuel Focșan:

Elevi cu mască în sala de clasă

Analiză oficială: Rata de infectare COVID-19 la copii a crescut după deschiderea școlilor

Redeschiderea școlilor a avut un impact vizibil asupra evoluției ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în cazul copiilor. Astfel, datele publicate miercuri de către Institutul Național de Sănătate Publică arată că indicele a crescut pe toate grupele școlare, până la 19 ani. Cifrele nu pot fi însă direct corelate cu o creștere a numărului de infectări, pentru că nu există date despre numărul de teste făcute pe grupele respective înainte de redeschiderea școlilor. 

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei (Inquam Photos/Octav Ganea)

Nicuşor Dan despre suspendarea PUZ-urilor de sector: Dacă nu o facem, se distrug sute de hectare verzi pentru dezvoltări imobiliare

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, miercuri, că propunerea de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale în 5 sectoare ar avea drept scop stoparea distrugerii a sute de hectare de spaţii verzi în scopuri imobiliare. Edilul a comentat și scenariile pesimiste lansate de dezvoltatori. Nicușor Dan a explicat că nu se blochează proiecte în curs și că, în cazul unor noi "dezvoltări rezonabile" din punct de vedere urbanistic, se poate discuta punctual.  

Imobil în construcție (foto: Emanuel Focșan)

Dezvoltatori: Blocarea PUZ-urilor de către Primăria Generală, COD ROȘU pe piața imobiliară

Planul Primăriei Generale a Capitalei de a suspenda pe o perioadă de doi ani o serie de planuri urbanistice zonale ar provoca un șoc pe piața imboliară, susține Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România (ADIRU). Blocarea PUZ-urilor ar afecta atât proiecte în derulare sau viitoare, cât și unele finalizate. Ca impact, decizia poate fi comparată cu un COD ROȘU pentru piața imobiliară.

Urmările incendiului de la Institutul

Numărul deceselor pacienților transferați de la Balș a RĂMAS la 22. Precizări IMPORTANTE făcute de Ministerul Sănătății

Un pacient infectat cu coronavirus a murit, astăzi. Inițial s-a crezut că este vorba despre unul dintre pacienții transferați în urma incendiului de la finalul lunii ianuarie, de la Institutul Marius Nasta din Capitală, fapt ce ar fi dus bilanțul deceselor pacienților transferați la 23. Miniserul Sănătății a venit, însă, cu o precizare, menționând că că pacientul la care presa face referire nu se afla în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase d la momentul incendiului și nici nu are legătură cu acesta. 

Medicul Monica Pop

Monica Pop despre mesajul antimască al lui Dragoș Bucur: A greșit, dar unele reacții au fost ORIBILE

Medicul Monica Pop este de părere că actorul Dragoș Bucur a greșit când a transmis mesajul său antivaccin și antimască, însă reacțiile unora dintre cei care l-au criticat au fost josnice, de neimaginat chiar. În direct la Realitatea Plus, specialistul oftalmolog a afirmat că nu și-a imaginat cât de învrăjbită este societatea, iar un astfel de clivaj nu ajută niciuneia dintre tabere. 

Diana Șoșoacă, Donald Trump

Diana Șoșoacă, ironizată după un presupus mesaj din partea lui Donald Trump

Proaspăt exclusă din AUR, Diana Șoșoacă rămâne în centrul atenției. Senatoarea a reușit să-și surprindă atât admiratorii, cât și critici, după ce a postat un mesaj care i-ar fi fost adresat de Donald Trump. Contul de Twitter care a aparținut fostului lider de la Casa Albă a fost blocat, în urma incidentelor violente din ianuarie, de la Capitoliu. În scurt timp, la postarea Dianei Șoșoacă a fost postat și un fals mesaj al premierului Boris Johnson, care este "101% de acord cu vechiul său prieten Donald."

 Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Situație inedită, credincioși îndemnați să raporteze un cont fals al episcopului-vicar de Suceava și Rădăuți

Situație inedită la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Instituția i-a rugat pe credincioși să raporteze, în număr cât mai mare, un cont fals, atribuit preasfințitului părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei. Până în acest moment, potrivit mesajului oficial al Arhiepiscopiei, contul n-a putut fi închis, pentru că nu încalcă regulile Facebook.

Ancuta Cârcu, membru AUR

VIDEO Membră AUR, acuzată într-un dosar de proxenetism. Fosta "sexy peremistă" a fost protagonista unui scandal uriaș cu Vadim Tudor

Un nou scandal zguduie Alianţa pentru Unirea Românilor. Ancuța Cârcu, membru AUR, este acuzată într-un dosar care vizează o grupare de proxeneți din Turda și riscă să ajungă în arest. Cârcu a devenit celebră în 2013, sub porecla "sexy peremista", după un scandal monstru, în direct  la televizor, cu fostul lider PRM Corneliu Vadim Tudor. Sorin Lavric, unul dintre liderii AUR, a afirmat că Ancuța Cârcu va fi exclusă din partid, dacă este vorba de un caz penal.