Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Pericolul ascuns din rondelele de orez expandat. Iată ce substanţă conţin

Sunday, 27 March 2016, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetarea a fost condusă de Agenţia Naţională pentru Siguranţă Alimentelor din Suedia şi a presupus examinarea a 102 produse pe bază de orez disponibile pe piaţă. În multe dintre acestea, medicii au descoperit un nivel ridicat de arsenic, informează HealthyFoodTeam.com.

Având în vedere aceste rezultate, agenţia a revizuit recomandările în ceea ce priveşte aceste alimente. Orezul, terciul din orez, tăieţeii şi cerealele din orez nu ar trebui consumate de copii de mai mult de patru ori pe săptămâna. Cea mai mare cantitate de arsenic s-a descoperit în rondele, care nu ar trebui să facă parte din alimentaţia celor mici sub nicio formă.

Emma Halldin Ankarberg, toxicolog al agenţiei din Suedia a afirmat că pentru adulţi această gustare consumată cu moderaţie nu periclitează starea de sănătate, dar în cazul copiilor sub 6 ani ar trebui interzisă.

Arsenicul apare în mod natural în sol şi este absorbit de plante. Totuşi, orezul pare mai predispus să absoarbă şi să reţină acest compus în comparaţie cu alte cereale. Consumată în cantităţi mari, substanţă este cancerigenă şi duce la dezvoltarea unor tumori la nivelul pielii, plămânilor, vezicii, precum şi a ficatului şi rinichilor.

Mai mult decât atât, expunerea constanţa la arsenic contribuie la apariţia bolilor de inima şi de ficat, diabetului şi afecţiunilor la nivelul sistemului nervos, iar copiii sunt cei mai vulnerabili în faţă acestor riscuri.

Sursa: bzi.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL