Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziţii la producători de băuturi alcoolice ilegale: peste 7.000 de litri de alcool, confiscate

Tuesday, 28 July 2015, 17:02 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 6.800 de litri de vin, 80 de litri de alcool etilic, 160 de litri de băuturi alcoolice, 114 sticle cu băuturi alcoolice şi 489 de sticle goale cu diverse etichete, mai multe tipuri de esenţe, o instalaţie artizanală şi două filtre cu carbon activ, pentru extragerea alcoolului etilic din alcool sanitar au fost ridicate de poliţiştii din Bucureşti, în urma celor 18 percheziţii efectuate în cursul zilei de ieri.

În urma acţiunii au fost reţinute şapte persoane.

La data de 27 iulie, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 18 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Dâmboviţa, la persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni ilegale cu produse accizabile.

Din cercetări a reieşit că persoanele implicate ar fi produs şi ulterior ar fi comercializat, în mod ilicit, alcool etilic, băuturi spirtoase, produse intermediare de alcool şi băuturi fermentate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat pentru confiscare peste 6.800 de litri de vin, 80 de litri alcool etilic, 160 de litri de băuturi alcoolice, 114 sticle cu băuturi alcoolice şi 489 de sticle goale cu diverse etichete, mai multe tipuri de esenţe, o instalaţie artizanală şi două filtre cu carbon activ, pentru extragerea alcoolului etilic din alcool sanitar.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar în urma administrării probatoriului, 7 dintre acestea au fost reţinute, urmând a fi prezentate instanţei de judecată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere şi comercializare fără drept de produse accizabile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL