Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziţii în Capitală şi în 3 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciu uriaş

Tuesday, 10 May 2016, 07:53 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 19 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiul București și din  judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 2.000.000 de euro.

Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2010 - 2014, ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le controlau, în baza unor documente contabile emise de către mai multe firme de tip „fantomă” sau cu un comportament fiscal inadecvat.

Pentru a da aparenţa de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, cei în cauză ar fiefectuat plăţi prin intermediul sistemului bancar, banii fiind ulterior retrași din conturile firmelor „fantomă” şi restituite deponentului.

Polițiștii vor pune în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL