Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții de amploare în București, Ilfov și Teleorman într-un dosar de șantaj și amenințare. S-au tras focuri de armă

Thursday, 17 September 2020, 08:15 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Polițiștii și procurorii au decins în această dimineață la domiciliile unor clanuri interlope într-o amplă acțiune de percheziții ce vine ca urmare a măsurilor luate de Ministerul de Interne privind combaterea infracțiunilor de orice fel, dar și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. 

"Astăzi, la nivelul Poliției Române, se efectuează 37 de percheziții domiciliare pentru combaterea infractionalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale. Toate activitățile de azi se desfașoară în contextual măsurilor luate la nivelul MAI de combaterea a infractionalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Dintre cele 37 de percheziții, 16 au avut loc în Capitală la o grupare specializată în săvârșirea infracțiunii de șantaj și amenințare. De asemenea, această grupare este cerecetată și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Vor fi aduse 15 persoane la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiate iar perchezițiile au loc în municipiul Bucuresti, județul Ilfov, dar și în județul Teleorman", a declarat Ciprfian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus

Din primele informații, se pare că focurile de armă au fost trase de polițiști în cazul percehzițiilor domiciliare din județul Ilfov, și asta după ce membrul unui membru al unuia dintre clanuri ar fi încercat să fugă. 

Este vorba despre mebrii grupării Sadoveanu, cunoscut că acționează în sectorul 1 din Capitală. În urma perchezițiilor au fost găsite mai multe arme albe, dar și un pistol cu bile.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL