Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții de amploare în București și Ilfov la firme de construcții! Prejudiciul din dosar, uriaș

Tuesday, 28 February 2017, 10:07 Sursă: REALITATEA.NET

"În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 19 percheziţii, în municipiul Bucureşti și în județul Ilfov, la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Oamenii legii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către reprezentanții unor firme din domeniul construcțiilor, publicității și comerțului, a infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Persoanele implicate ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive.

Mai exact, în contabilitate ar fi fost înregistrate facturi emise de „societăţi-fantomă” (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), controlate de persoanele bănuite, precum și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din banii achitați fiind retrasă ulterior, în numerar.

În urma acțiunii, 5 persoane vor fi audiate la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Totodată, vor fi puse în aplicare 60 de ordonanțe de ridicare de înscisuri de la alte societăți despre care există date că ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de aceleași „societăţi-fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate, a fost estimat la 10 milioane de lei, potrivit IGPR.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Directiei Generale de Poliție a Municipiului București și de la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL