Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pentagon: În Siria se pregătește un nou genocid. SUA avertizează că Assad va plăti un preț greu

Tuesday, 27 June 2017, 20:34 Sursă: REALITATEA.NET

Rusia, principalul susținător internațional al președintelui Siriei, Bashar al-Assad, a denunțat avertismentul și a respins afirmațiile Casei Albe conform cărora s-ar pregăti un astfel de atac, catalogându-le ca fiind „inacceptabile" și accentuând tensiunea dintre Washington și Kremlin în privința războiului civil din Siria.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a declarat că Statele Unite au sesizat recent o activitate cresută pe aerodromul Shayrat, aceeași bază vizată de atacul cu rachete al Statelor Unite din data de 6 aprilie.

Davis a spus că activitatea s-a înregistrat „în ultimele două zile”. Acesta nu a relatat, însă, cum SUA a obținut aceste informații.

„Activitatea a implicat anumite aeronave într-un hangar anume, ambele despre care știm că sunt asociate cu utilizarea de arme chimice”, a spus Davis. Casa Albă a declarat luni că, din câte se pare, guvernul sirian se pregătește pentru un alt atac cu arme chimice și l-a avertizat pe Assad că el și forțele sale militare „vor plăti un preț greu” dacă va continua.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL