Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pelerinajul la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, organizat în condiţii speciale

Friday, 25 September 2020, 09:28 Sursă: realitatea.net

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă în baldachinul special amenajat încă din data de 8 octombrie și va rămâne acolo timp de o săptămână, până pe 15 octombrie.

Și momentul tradițional „Calea Sfinților” va avea o altă desfășurare: racla va fi purtată cu maşina, în procesiune, pe străzile mai importante din toate cartierele orașului, potrivit Monitorul de Botoșani.

Totodată, vor fi puse la dispoziția pelerinilor măști oferite de voluntari la intrarea pe culoarul de acces și pe parcursul rândului, iar de-a lungul traseului pelerinilor vor exista dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini – iar înainte de a se apropia de zona baldachinului, credincioșii vor trece și peste covorașe dezinfectante.

Fiecare credincios va primi un pachet ambalat și oferit în condiții stricte de igienă care va conține câte o iconiță, un acatist al Sfintei Parascheva și o sticluță de agheasmă.

Intrarea și ieșirea din Catedrala Mitropolitană se vor face pe culoare diferite.

Nici în interiorul Catedralei Mitropolitane, nici în curte nu se va putea staționa. Pelerinii trebuie să se asigure că au cazare întrucât anul acesta Mitropolia nu va putea oferi găzduire la enoriași din parohiile ieșene sau în lăcașurile de cult.

„În data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane. În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă și care, în număr restrâns, vor putea să intre în spații delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane și să se poată păstra distanța recomandată de autorități.

Precizăm că anul acesta nu vor fi aduse nici din țară, nici din străinătate alte sfinte moaște sau relicve sfinte”, a mai transmis Biroul de presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL