Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pelerinaj la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Când sunt așteptați să sosească primii pelerini

Tuesday, 06 October 2015, 14:36 Sursă: REALITATEA.NET

Credința, nădejdea și răbdarea mulțimii mari de pelerini, veniți din toate colțurile țării dar și din afara granițelor ei, ca să o cinstească pe sfânta ocrotitoare a Moldovei – toate acestea sunt adevărate lecții de viață și surse de inspirație pentru viața creștinului de azi.

”Anul acesta, pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea să cinstească, începând cu 10 octombrie, şi moaştele Sfintei Mironosițe și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena (puse într-o raclă ce conține și un fragment din lemnul Sfintei Cruci), aduse de la Mănăstirea „Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos”, se arată într-un comunicat transmis de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

”Un fragment din lemnul Sfintei Cruci a mai fost adus la Iași, la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, în anul 2004. Pe data de 11 octombrie, vor fi aduse de la București la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, spre închinare, și moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Menționăm că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2015 „An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii””, transmite Arhiepiscopia Iașilor.

În data de 14 octombrie 2015, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, situat în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL