Pedeapsă dură pentru judecătorul Mircea Moldovan în dosarul lui Adamescu: 22 de ani de închisoare

Monday, 02 February 2015, 11:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit deciziei instanței, Mircea Moldovan, judecător la Tribunalul București la data faptelor, a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni de corupție, pedeapsa de bază fiind de 6 ani și 10 luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de 15 ani și 2 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite), astfel încât el va executa în final pedeapsa de 22 de ani închisoare.

De asemenea, lui Mircea Moldovan i s-au confiscat mai multe bunuri (un telefon, un televizor) și sume de bani, fiind menținut sechestrul pe un autoturism Mercedes Benz ML 320.

În același dosar, Dan Adamescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni închisoare. Decizia nu este definitivă.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, scrie Mediafax.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

În urmă cu un an, Mircea Moldovan, pe atunci căutat de poliţie, a fost surprins de camerele de luat vederi în momentul în care fugea de acasă.

Judecătorul Mircea Moldovan a venit ulterior singur la sediul DNA, luni după-amiază, şi a spus, la intrare, că a fost "la plimbare".


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri