Patriarhul Daniel, îndemn pentru "bogații cu dare de mână": "Pot face foarte mult bine"

Wednesday, 04 October 2017, 17:39 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-un interviu acordat recent Patriarhul Daniel vorbeşte despre Biserică, instituţia care se află în topul credibilităţii românilor, precizând că aceasta este foarte săracă.

 

Patriarhul Daniel a vorbit într-un interviu acordat recent despre nevoile Bisericii, precizând că este momentul în care oamenii ar trebui să ajute instituţia.

"Din punct de vedere al disponibilităților financiare, Biserica Ortodoxă Română este foarte săracă. Cunosc acest lucru din experiența proprie, din multele activități pe care le-am început în Moldova, la Iași. Noi nu dispunem de sume de bani după nevoile pe care le avem pentru a ajuta în mod eficient, efectiv, pe cei săraci. Biserica este bogată în sensul că are multe mănăstiri sau opere de artă, dar, din punct de vedere al banului, al unei productivității care să aducă imediat un venit, este foarte săracă în raport cu nevoile sale de ajutor. De aceea, noi vă spunem să ajutați Biserica acum pentru ca ea să ajute pe cei mai săraci, îmbinând spiritualitatea cu disponibilitatea de a ajuta pe cel bolnav, pe cel flămând, pe cel sărac", a declarat Patriarhul Daniel.

"Noi nu ne referim întotdeauna la bogăția care aparține direct Bisericii, dar bogații cu dare de mână, dacă sunt credincioși, pot face foarte mult bine la solicitarea Bisericii", a completat Patriarhul.

Sursa 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL