Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentarii ar putea reveni la serviciu după Paște. Propunerea lui Marcel Ciolacu

Friday, 10 April 2020, 17:17 Sursă: realitatea.net

Ciolacu a anunțat că va cere revenirea parlamentarilor la muncă, după Paște, cu respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, în ciuda prelungirii stării. de urgență.

„Mă bucur că este Parlamentul funcțional, însă suntem online și o să fac o invitație clară colegilor mei, atât de la Cameră, cât și de la Senat, ca, după sărbătorile pascale, Parlamentul să funcționeze fizic. Cu alte cuvinte, toți parlamentarii, respectând anumite reguli, să vină la serviciu, la Parlament, să ne desfășurăm activitatea cât se poate de normal”, a spus Ciolacu într-o intervenție pentru DCNews.

Și purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a afirmat public că şedinţele on-line ale Parlamentului au "limite" și că va fi nevoie ca dezbaterea şi votul pentru prelungirea stării de urgenţă să aibă loc cu prezenţa parlamentarilor în plen.

"Propun să adoptăm următoarea procedură: dezbaterile şi votul să aibă loc în prezenţa membrilor Parlamentului. Dezbaterile on-line au, în situaţii excepţionale, valenţele, dar şi limitele lor. Birourile permanente ale celor două Camere vor convoca Parlamentul în şedinţă comună, solicitând prezenţa aleşilor în sală", a scris vineri parlamentarul ALDE pe Facebook.

Camera Deputaților și Senatul și-au desfășurat activitatea în mediul online în ultimele săptămâni din cauza restricțiilor impuse de epidemia de SARS-CoV-2.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-10 19:26:21
Udi V.

Să moară ăia care au pensii speciale că se face economie la buget.

Alte articole din: ACTUAL