Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parchetul General a preluat ancheta privind elicopterul SMURD prăbușit

Wednesday, 17 December 2014, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Procurorul general al PÎCCJ a dispus, în temeiul dispozițiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secția Parchetelor Militare, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a cauzei privind accidentul aviatic de la Siutghiol.

Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei, determinat de împrejurările în care s-a produs accidentul, de urmările grave ale acestuia, precum și de volumul și dificultatea administrării mijloacelor de probă", se arată într-un comunicat al Parchetului General transmis miercuri AGERPRES.

Anterior, PÎCCJ a anunțat că procurorii militari au început urmărirea penală in rem și pentru ucidere din culpă în cazul elicopterului SMURD prăbușit luni în lacul Siutghiol din județul Constanța.

"În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București privind accidentul aviatic produs în județul Constanța constând în prăbușirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 și 2 Cod penal) și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 și 3 Cod penal). În continuarea cercetărilor, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (prevăzute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), având în vedere faptul că toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat", se arăta într-un comunicat al PÎCCJ.

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL