Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parchetul European condus de Codruța Kovesi, operațional de la 1 Martie 2021? Ce spune Comisia Europeană

Wednesday, 02 December 2020, 21:42 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Parchetul european, care va avea puterea de a cerceta, urmări şi trimite în judecată în faţa jurisdicţiilor naţionale pe autorii unor infracţiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, a fost instalat la sfârşitul lui septembrie, în Luxemburg. Procuroarea şefă europeană, Laura Codruţa Kovesi, şi cei 22 de procurori reprezentând statele care participă la această cooperare consolidată au depus deja jurământul, notează Agerpres.
 

Intrarea sa în funcţiune depinde însă de numirea de către ţările participante a procurorilor delegaţi, care vor fi însărcinaţi în aceste state să efectueze anchetele, dar şi de adaptarea legislaţiilor naţionale pentru a integra această nouă autoritate judiciară.

"Câteva state membre şi-au numit procurorii delegaţi, care vor începe să activeze la 15 ianuarie pentru a testa diferitele proceduri în cadrul parchetului european", a declarat comisarul european pentru justiţie Didier Reynders, la finalul unei reuniuni prin videoconferinţă a miniştrilor europeni.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL