Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Panică în Maramureş. Zeci de hectare de culturi, distruse de animale

Tuesday, 11 August 2015, 10:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Consider că legea vânătorii trebuie modificată din nou pentru că acele completări făcute legii, luna trecută, pun în dezavantaj major fermierii. Practic, noile modificări aduse legii arată că fermierii nu-şi pot scoate animalele pe păşune între 6 decembrie- 24 aprilie, iar la paza stânilor de oi sunt admişi numai doi câini, probabil pentru a nu fi speriat vânatul. Păi, pe munte la stână nici nu ai cum să te aperi cu doi câini de urşi sau lupi, iar în cazul păşunilor, dar şi a terenurilor agricole din zona de deal, îndeosebi fânaţe, culturi de cartofi şi alte culturi, mistreţii distrug suprafeţe imense când nu mai găsesc hrană suficientă în pădure. Legea are numai restricţii, dar pentru cei care administrează fondurile de vânătoare numai facilităţi. Adică ei sunt cu avantajele de pe urma vânatului, iar noi, fermierii, cu pagubele", a spus, luni, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Maramureş, Gheorghe Buda.

El a spus că, recent, în mai multe localităţi situate în zona de deal a judeţului Maramureş au fost distruse de mistreţi arii întregi cultivate cu porumb, ovăz şi cartofi.

Preşedintele asociaţiei a mai punctat că urmează a fi sesizat Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională referitor la această lege.

Anual, fermierii din judeţul Maramureş sesizează autorităţile locale şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş privind distrugerea de către mistreţi a sute de hectare cultivate, scrie voceatransilvaniei.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL